Prima pagină Noutăți Noutăți

Rezultatele Grupului BRD în semestrul I 2020: BRD își susține clienții, menținând o bună performanță financiară

06.10.2020

La jumătatea anului, Grupul BRD își continuă activitatea comercială dinamică, în pofida crizei, și performanță operațională rezilientă. BRD Sogelease contribuie la rezultatele grupului cu o creștere a portofoliului atât pe segmentul de IMM-uri cât și pe cel de corporații.

Creditele nete ale Grupului BRD, inclusiv creanțele din leasing, s-au majorat cu 1,2% față de finalul lunii iunie 2019. Evoluția creditelor retail (-0,4% în dinamică anuală) a fost determinată de scăderea creditelor de consum (-3,6% în dinamică anuală), cauzată de reducerea abruptă a volumului de credite nou acordate în perioada restricțiilor și de credite nete cvasi stabile în portofoliul BRD Finance (+0,4% an pe an), dar cu o tendință vizibilă de revenire începând cu luna mai, atingând în luna iulie un nivel similar celui anterior crizei.

Finanțarea companiilor a crescut cu 5,4% față de finalul lunii iunie 2019, evoluție susținută atât de creditele pentru IMM-uri (+7,2% în termeni anuali), cât și de cele acordate companiilor mari (+4,6% în termeni anuali). Portofoliul de leasing a crescut cu 16,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind susținut de finanțarea vehiculelor comerciale și a echipamentelor pentru agricultură și industrie. BRD participă activ în programul IMM Invest.

Comunicatul integral al BRD - Groupe Societe Generale  este disponibil la adresa https://www.brd.ro/rezultatele-grupului-brd-in-semestrul-i-2020-brd-isi-sustine-clientii-mentinand-o-buna-performanta